FIAT 124 SPORT SPIDER REGISTER

ARCHIEF 2011

30 december 2011   
Een gelukkig, gezond en spiderrijk jaar!  
Dat wenst het bestuur van de Fiat 124 Spiderregister en de webmaster u toe. Op zondag 15 januari 2012 vindt de jaarlijkse Nieuwjaarsborrel plaats van onze vereniging in Musée du Vin, De Vlasakkers 23 5345 BC in Oss. Er worden door Jouke en Elisabeth de Vries oliebollen gebakken, gluhwein gebrouwen, boeren- en zuurkool gemaakt met de daarbij niet te versmaden rookworst (Osse trots). 
20 november 2011   (update 23 november)
Impressie Auto-Italia 2011  
Twee dagen lang hebben (bestuurs)leden van het spider register de stand bemand in de Auto-Italia beurs. Het was er gezellig druk. Het voeren van gesprekken met belangstellenden heeft ook nog drie nieuwe leden opgeleverd. Dit jaar heeft ons lid Harry Minekus van Oldtimerland de eerste prijs voor de beste commerciële stand in ontvangst mogen nemen. 
Ten slotte dankt het bestuur en de evenementencommissie de makers van onze mooie stand: Zie dankwoord (pdf). Zie hier enkele foto's van de stand.
DSC04283.JPG (5445185 bytes)
18 november 2011   
Kom naar Auto-Italia 2011 en ontvang een poster 
Komend weekend, 19 en 20 november wordt in de Expo Houten weer de Auto-Italia beurs gehouden. Hier is alles te vinden over Italiaanse auto's, motoren en lifestyle. Ook het spider register is weer van de partij. Ditmaal verzorgen David en Willem Jan Kleppe de stand. Zij hebben vier grote banners met fotomontages gemaakt. Daarnaast hebben ze de hiernaast staande poster gemaakt van een oude reproductie. En na die reproductie grondig gerestaureerd te hebben zijn er honderd exemplaren van gedrukt. De leden die een bezoek brengen aan de stand van het Fiat 124 spider register ontvangen gratis een mooie reproductie van deze poster.
abarth 124 poster low res.jpg (92264 bytes)
17 november 2011   
Due Posti nummer 115 ligt in de bus 
Al weer 36 pagina's dik en in kleur is in de nieuwste Due Posti weer van alles te vinden over Italiaanse cultuur (film en eten) en de spider. De hoofdmoot van het clubblad bestaat uiteraard uit verslagen en foto's van de Heiderit en de Kassenrit. 
Maar bijzondere verhalen vinden ook altijd een plekje in de Due Posti. Ditmaal over de Zastava 1300 van Salem Sutrovic, een naar Nederland gevluchte Bosniër die zijn oude herinneringen aan de tijd van voor de oorlog projecteert op deze gerestaureerde auto. 
Daarnaast stellen nieuwe Spideristen zich voor en vertellen ze over hun passie voor Italiaanse auto's. 
 
Ten slotte is de voorlopige activiteitenagenda voor 2012 gepresenteerd.
dueposti nov 2011 [640x480].jpg (61318 bytes)
20 oktober 2011   
Geslaagde Kassen Koffie Klets
Het prachtige weer werkte uiteraard mee, maar het was vooral een geslaagde dag in het Westland door het prima verzorgde programma van Ria en Peet van der Geest. In totaal hebben 19 spiders meegereden met de traditionele najaarsrit van het register. 
Klik hier voor de foto's van Ina de Bruijn en Thijs Schoeber.
20 september 2011   
Schrijf je in voor de Kassen Koffie Klets
Op 16 oktober wordt in het Westland de laatste rit van het jaar gereden, met de passende naam: Kassen Koffie Klets. De rit start bij het themapark de Westlandsedruif.nl in Monster. De rit voert verder door het Westland, langs stranden met zandmotor, kade van Hoek van Holland, en de Maeslandkering, waar een bezoek wordt gebracht aan het Keringshuis.  
Zie voor verdere details en wijze van  inschrijven het infoblad (pdf).
westlandse druifexperience.jpg (54311 bytes)
8 september 2011   
De nieuwe Fiat 124 Spider!
Helaas, dat is niet waar. Gaston Lensink las op zijn vakantie het Duitse autoblad Autobild. Hierin werd van een aantal gewaardeerde klassieke auto's een moderne interpretatie gegeven. Zo zou de 124 Spider er uit kunnen zien als Fiat besluit om een retro spider op de markt te brengen. Met de Fiat 500 hebben ze kunstje al eens uitgevoerd, en met succes. Wat zou het toch mooi zijn als dat ook met de 124 spider zou gebeuren. Ik denk dat er wel markt voor is. 
New fiat 124 spider.jpg (262203 bytes)
22 augustus 2011
Geslaagde heiderit over de Veluwe 
De door Hans en Emma Luesink uitgezette rit over de Veluwe was een zeer bijzondere. De rit met 25 spiders ging namelijk over vele onverharde wegen, dwars door de bossen of heidevelden. De toertocht was slechts 90 kilometer lang, maar het was 3 uur rijden. Daarnaast was het prima weer, na een verfrissende hoosbui vooraf werd het een zeer zonnige dag. Onder andere kon onderweg een bezoek gebracht worden aan het Aardhuis en de Schaapskooi. 
(23 september: update met nieuwe foto's van Gerda en Peter Grootswagers)
DSC04376 [1280x768].JPG (159391 bytes)
 
14 augustus 2011
Due Posti 114 is verschenen
De nieuwe Due Posti van augustus 2011 is bij de leden in de bus gevallen. Hierin staat onder andere andere verslagen van het jubileumweekend, de midzomernachtrit en de technodag. Ook deze keer komt in de Due Posti de Italiaans 'cultuur' aan bod met een artikel over Parmaham, een Italiaans recept (zonder Parmaham) en de beschrijving van een Italiaanse Film (Pranzo di Ferragosto). Daarnaast een artikel over de schrijfster Rosita Steenbeek, die romans en non-fictie boeken schrijft over Italië. Verder in Due Post onder andere nog de beschrijving van een pechgeval in Echternach en de introductie een nieuw lid. Ten slotte worden er in het najaar nog veel activiteiten georganiseerd. Deze staan in de bijgewerkte agenda 
DuePosti 114.jpg (354921 bytes)
14 juli 2011
Nu aanmelden voor heiderit over de Veluwe
Op 21 augustus organiseert het Spider Register een mooie rit over de Veluwe. Deze rit is uitgezet door Emma Luesink en voert tussen de heidevelden door over een aantal pittoreske landweggetjes. Meer informatie en het programma vindt u hier. Het begin- en eindpunt van de route is het Best Western Parkhotel Putten. Opgeven voor deze rit kan per email onder vermelding van Heiderit over de Veluwe, of schriftelijk via het aanmeldingsformulier. Aanmelden kan nog tot 7 augustus.  
wpe1.jpg (55891 bytes)
26 juni 2011
Foto's van de Midzomernachtrit 
Afgelopen nacht hebben 15 equipes (14 Spiders en een Triumph Spitfire) de nachtrit gereden rond het IJsselmeer. Hier zijn de eerste foto's van Ina de Bruijn. Zij schreef: 'Om twaalf uur zijn we vertrokken uit Marken. Wat is het dan donker zeg! Maar tijdens de stop op de afsluitdijk gloorde er al daglicht aan de horizon! Nou, bikkels zijn het hoor. Niemand is in slaap gevallen, iedereen vond het een echte belevenis! Natuurlijk gingen er liters koffie doorheen en werd er wel een keer gegaapt, maar iedereen zat om half negen vanmorgen met een goed gevoel aan het ontbijt in Garderen. \
 
Klik hier voor de foto's van Ina de Bruijn, Merlijn van Deen en Gaston Lensink. Graag ontvang ik nog meer mooie foto's van de deelnemers. Mail ze naar hans@fiatsportspider.nl.
DSC04273.JPG (2793036 bytes)
 
8 juni 2011
Update: startpunt Midzomernachtrit is op Marken
Door wegwerkzaamheden bij het oorspronkelijke startpunt is er geen parkeer- mogelijkheid meer op de smalle dijk in Durgerdam. In Marken is een nieuw startpunt gevonden: Café de Visscher. Zie www.cafedevisscher.nl
cafedevisscher.jpg (30211 bytes)
7 juni 2011
Doe mee aan de Midzomernachtrit in de nacht van 25 op 26 juni
Wij nodigen u uit voor een bijzondere rit. Stelt u zich eens voor, het is een schemerige zwoele zomeravond en u vertrekt om 12 ’s nachts voor een bijzondere nachtelijke rit rond de voormalige Zuiderzee om rond 8 uur ’s ochtend aan te komen op de Veluwe voor een heerlijk ontbijt. Zou u zelf ’s nachts een lange rit in de spider maken? Waarschijnlijk niet. Maar met meerdere spiders zo'n nachtrit toch wel een bijzondere gebeurtenis. >> lees hier verder voor meer info.

Deze bijzondere rit is alleen voor leden van het register. Opgeven voor de rit kan nog tot uiterlijk 18 juni. Mail organisator Gaston Lensink. U ontvangt dan een inschrijfformulier retour.

22 mei 2011
Met Pinksteren met de Spider naar Zandvoort?
Wellicht een leuk idee voor Pinksteren. Op eerste Pinksterdag 12 juni staat het circuit van Zandvoort namelijk in het teken van de Classic Car Morning. Naar Engels voorbeeld komen talloze liefhebbers van klassieke auto's naar de badplaats om te rijden en hun pronkstuk te laten zien. Leuk om te doen. Kost slechts een tientje, en het is voor een goed doel. Als er meerdere Fiat 124 spiders namens het register meedoen reserveert de organisatie wellicht een apart deel van de paddock. Vanaf 8.30 uur bent u welkom, en het is om 13.00 uur afgelopen. Zie www.lizazandvoort.nl
 
18 mei 2011
Verslag van het Jubileumweekend
Elisabeth du Ysèr heeft een verslag gemaakt van het jubileumweekend. 
 
Eindelijk was het zover, het jubileum weekend. De aanmeldingen kwamen al snel binnen, het hotel boordevol, nog allerlei B&B, pensionnetjes etc. gereserveerd, auto gepoetst, petjes klaargezet en ga zo maar door. Iedereen bereide zich op zijn eigen manier voor om een heerlijk gezellig weekend of dag mee te rijden. De saamhorigheid is groot... Lees verder
17 mei 2011
Foto's van het Jubileumweekend
Het Jubileumweekend zit er op. Er hebben 41 spiders meegedaan aan de Raduno d'Olanda. Het waren twee prachtige dagen met veel zon en op zondag enkele verfrissende buien. Goed om door een mooie streek van Nederland te rijden. Klik hier voor het het fotoalbum met mijn foto's en die van Ina de Bruin. Bijzonder mooi zijn de foto's van alle spiders afzonderlijk op de Sallandse Heuvelrug. Rijdend in een nat heidelandschap met dreigende lucht op de achtergrond.  
Graag ontvang ik nog meer mooie foto's, met name van de zaterdag. Mail ze naar hans@fiatsportspider.nl. Dan zet ik ze in het webalbum. Voor grote bestanden is het handig om daarvoor www.wetransfer.com te gebruiken.
13 mei 2011
Definitief programma van het Jubileumweekend
Het ziet er naar uit dat het een gezellig Jubileum weekend wordt. Er hebben zich ruim voldoende spiders aangemeld voor één of voor beide dagen. Hier staat het definitieve programma van beide dagen.
                     >> Programma jubileumweekend (pdf)  
Het weer ziet er iets minder gunstig uit op zondag dan op zaterdag. Voor zaterdag wordt in Drenthe ca 18 graden verwacht en waarschijnlijk is het de hele dag droog. Op zondag zal het echter iets kouder zijn, zo'n 15 graden en er kunnen buien vallen. 
19 april 2011
Zonnige en geslaagde technodag.
De Fiat-Lancia technodag bij Oldtimerland was zeer geslaagd. Op de nieuwe locatie van Harry Minekus prachtige nieuwe garage standen veel spiders, maar ook een Ferrari, Alfa's en andere klassiekers. Bij de ingang stond een originele niet gerestaureerde Fiat 124 coupé AC. Een veel zeldzamer model dan onze spider. Lancia's waren er niet, want de club had een voorjaarsrit gepland. Hier enkele foto's van die dag op de site van Oldtimerland.
DSC01000 [640x480].JPG (203253 bytes)
15 april 2011
Due Posti 113 is uit.
De nieuwe Due Posti van april 2011 is zojuist bij de leden in de bus gevallen. Hierin staat onder andere meer informatie over het jubileumweekend en de Midzomernachtrit, een verslag van de nieuwjaarsbijeenkomst en de ledenvergadering. 
Tevens een verslag van de 20 passenrit, de droomreis van Wim van Meel over de Alpen met zijn Spider. En een leuk verslag van Anke Schoeber over haar huwelijk, uiteraard in de Spider van haar vader.  
Verder veel aandacht voor Italië en alles wat het voortbrengt: eten, zout en Sophia Loren. De vaste rubrieken ontbreken ook niet, zoals de agenda en advertenties van te koop staande spiders en nog een aantal kleinere artikelen en foto's. Ten slotte stellen twee leden zich voor: Hans Poulssen, die deze website heeft gemaakt en beheerd, en Ria van der Geest, die de nieuwe penningmeester van het Register is.
DuePosti 113013 [640x480].jpg (61441 bytes)
8 april 2011
Zondag 17 april technodag bij Oldtimerland
Harry Minekus van Oldtimerland zal ook dit jaar weer tussen 12 en 16 uur de aanwezige Fiats en Lancia’s op de hefbrug inspecteren en daar waar nodig de eigenaren van een vrijblijvend technisch advies voorzien, zodat deze hun dierbare bezit in goede conditie kunnen houden. Wendy Minekus zal uiteraard weer zorgen voor koffie, thee met zelfgebakken cake en andere lekkernijen. 
Daarnaast kun je die dag terecht voor een taxatie (85 euro), uitdeuken zonder spuiten, een lichtmetalen versnellingsbak, Kofferbaksale en de verkoop van clubartikelen. >> Uitnodiging.
 
Graag ruim van tevoren aanmelden bij Harry Minekus of je komt en waarvoor je belangstelling hebt. Harry is bereikbaar per mail op info@oldtimerland.nl of mobiel op 06 – 211 086 38.
DSC06934 [640x480].JPG (111331 bytes)
DSC06911_640x480.JPG (28505 bytes)
5 april 2011
Meld je vóór 15 april aan voor het Jubileumweekend (14-15 mei)
Op zaterdag 14 en zondag 15 mei vieren we ons 30 jarig jubileum. Op 
zaterdag 14 mei gaan we naar Emmen, met een bezoek aan het Veen- museum en aan het autobedrijf van Martin Willems, daarna rondrit door Duitsland, met als einddoel Holterberg. Hotel Dalzicht is eindpunt.
Op zondag 15 mei rijden we de Sallandse kastelenrit richting Zutphen. We krijgen een rondleiding bij de Burton Car Company. Graag aanmelden voor dit weekend voor 15 april. Na deze datum is deelname alleen mogelijk als er nog plaats is. Geef bij de aanmelding aan welke dag(en) je komt en met hoeveel personen. Aanmelden via
fiat.spider.events@gmail.com. Na je aanmelding ontvang je een inschrijfformulier.
.
27 maart 2011
Jaarvergadering op Kasteel Heeswijk
Hier zijn de eerste foto's van de jaarvergadering die ditmaal op Kasteel Heeswijk in Heeswijk-Dinther werd gehouden. 
Dit zijn alleen foto's van de koffie, vergadering en het kasteel. Als iemand van de aanwezigen nog meer foto's wil delen, onder meer foto's van de rit, dan kunnen deze gemaild worden naar hans@fiatsportspider.nl. 
Klik hier voor de foto's. 

22 maart 2011
17 april Technodag bij Oldtimerland
Op zondag 17 april 2011 organiseert Oldtimerland de jaarlijkse Technodag op haar nieuwe locatie aan de Wiekenweg 43 in Amersfoort (zie de routebeschrijving op www.oldtimerland.nl). Iedereen is deze dag van harte welkom tussen 12.00 – 16.00 uur.
Harry Minekus zal ook dit jaar weer de aanwezige Fiats en Lancia’s op de hefbrug inspecteren en daar waar nodig de eigenaren van een vrijblijvend technisch advies voorzien, zodat deze hun dierbare bezit in goede conditie kunnen houden. Wendy Minekus zal uiteraard weer zorgen voor koffie, thee met zelfgebakken cake en andere lekkernijen.
Daarnaast is er de mogelijkheid om de spider te laten taxeren en of uit te laten deuken. Verder is er een kofferbaksale en zijn de restanten van de clubartikelen die dag te koop. Meer info.
 

DSC06934 [640x480].JPG (111331 bytes)

 

12 maart 2011
27 maart Ledenvergadering met korte rit
Na de koude winter gaan we weer een warme Spider periode tegemoet met als eerste evenement de jaarlijkse ledenvergadering met aansluitend een rit. Het bestuur nodigt de leden dan uit op zondag 27 maart 2011 in Kasteel Heeswijk te Heeswijk Dinther. De ontvangst is vanaf 11.00 uur, de vergadering start om 12.00 uur de rondleiding in het kasteel om 13.00 uur en daarna is er door de activiteitencommissie een korte rit uitgezet in het Brabantse land. Graag aanmelden via fiat.spider.events@gmail.com
 

2 februari 2011
Agenda van het 124 Spider register
Dit jaar zijn wij van plan om op 25 juni 2011 een midzomernachtrit te organiseren rond het IJsselmeer. Dat wordt een bijzondere belevenis. Daarnaast zal er bij de ledenvergadering op 27 maart een kleine rit georganiseerd worden en gaat de vereniging alsnog een jubileum weekend organiseren (14-15 mei). In augustus doen de spideristen de Veluwe aan en in september zijn ze in Drenthe. Alle evenementendata voor 2011 staan hier.
20 oktober 2010
Foto's van de Eikeltjeskoffieklets
De laatste rit dit jaar van het Fiat 124 sport spider register was in het grensgebied van Brabant, Gelderland, Limburg en Duitsland. Op zondag 17 oktober verzamelen 20 spiders bij Herberghe de Pannecoecke in Linden om een tocht te maken van Linden naar Kranenburg in Duitsland. De rit ging via Cuijk, Mook, Groesbeek, Berg en Dal en Millingen. Klik hier voor de foto's van die dag. 
Met dank aan het organiserend duo Jouke en Elisabeth de Vries.