Midzomernachtrit 2011    
In de nacht van 25 op 26 juni 2011
 
 
Wij nodigen u uit voor een bijzondere rit.
Stelt u zich eens voor, het is een schemerige zwoele zomeravond en u vertrekt om 12 's nachts voor een bijzondere nachtelijke rit rond de voormalige Zuiderzee om rond 8 uur 's ochtend aan te komen op de Veluwe voor een heerlijk ontbijt.
Zou u zelf 's nachts een lange rit in de spider maken?, waarschijnlijk niet. Maar met meerdere spiders zo 's nacht een rit maken is toch wel een bijzondere gebeurtenis.
 
Nieuw Startpunt
Door wegwerkzaamheden is het originele startpunt gewijzigd. Uw wordt nu op zaterdag 25 juni tussen 22.30 uur en 23.00 uur 's avonds verwacht op Marken, bij Café de Visscher, waar de koffie en wat lekkers klaar staat. Eindpunt van de rit is op zondagochtend restaurant Gasterij te Garderen.
 
Route
Via plaatsen als Hoorn en Medemblik gaat de tocht over de afsluitdijk naar Friesland. Daar volgen we weer de kust om daarna via de Veluwezoom in Garderen te eindigen. De verwachting is dat we om ca 08.30 uur 's ochtend hier aankomen. Hier staat in restaurant Gasterij Zondag een heerlijk ontbijt voor ons klaar waar we over ons nachtelijk avontuur kunnen bijpraten. Na het ontbijt gaan we weer op huis aan en duiken we lekker ons mandje in. De totale rit is ca 250km.
 
Wat is handig om mee te nemen bij een nachtrit?
Allereerst natuurlijk een volle tank, daarnaast is het handig om een zaklantaarn mee te nemen om de route te kunnen lezen.
Voor de inwendige mens onderweg is het lekker om zelf wat mee te nemen. Vooral koffie is handig om wakker te blijven.
 
Opgeven
Opgeven voor deze bijzondere rit kan tot uiterlijk 18 juni i.v.m. reserveren en regelen van de catering. Dit kan via mail glensink@breijer.nl U ontvangt dan een inschrijfformulier retour.
De kosten voor de rit bedragen € 25,- per persoon.
Wij kijken uit naam een grote opkomst voor dit bijzondere evenement en hopen op een volle maan en een zwoele nacht.
 
Gaston Lensink

Startpunt

 

Cafe de Visscher
Havenbuurt 22
1156 AM Marken

Tel: 0299 601 304

website: www.cafedevisscher.nl


ROUTEBESCHRIJVING
Vanaf Ring A10 Amsterdam Zaanstad neemt u afslag N247 richting Volendam / Monnickendam / Marken.
Afslag Monnickendam rechtdoor rijden en bij rotonde rechtdoor richting de dijk van Marken (N518).
Bij aankomst op Marken kunt u op de grote parkeerplaats parkeren.
Vanaf de parkeerplaats loopt u over de Beatrixbrug met de weg mee.
Bij de t-splitsing gaat u linksaf richting de haven, daar aan gekomen gaat u linksaf waar u het startpunt van onze midzomernachtrit vindt: Café de Visscher.