Jubileumweekend 14 en 15 mei

verslag van Elisabeth du Ysèr

 

Eindelijk was het zover, het jubileum weekend.
De aanmeldingen kwamen al snel binnen, het hotel boordevol, nog allerlei B&B, pensionnetjes etc. gereserveerd, auto gepoetst, petjes klaargezet en ga zo maar door. Iedereen bereide zich op zijn eigen manier voor om een heerlijk gezellig weekend of dag mee te rijden. De saamhorigheid is groot.
 
Zaterdag om 10.00 uur stond iedereen bij van der Valk al klaar om van start te gaan, wij (Jouke en ik) kwamen als laatste aan, het programma was niet goed doorgekomen en wij dachten:  tijd zat om lekker door Duitsland te toeren voordat we aan de koffie met taart gaan. Het leuke is van laat komen, dat je dan iedereen gedag kan zeggen en niet hoeft na te denken ‘ben ik iemand vergeten…..’
 
Alle deelnemers waren in het Smurfenblauw!, een prachtig shirt met het 30 jarig logo erop geborduurd. Die waren, hoorden we later, de vorige avond pas klaar!!!
 
Het weer was zaterdag in tegenstelling tot hetgeen voorspelt was prachtig, we reden open met een lekker windje door onze haren richting het Veenpark.
Henri had al uitgelegd dat dit een bijzonder park was, waar veel nostalgische gevoelens naar boven zouden komen. Niets te veel gezegd, wat een indruk maakte dit park met z’n plaggenhutten, bakkerijtjes, kerkjes, schooltjes, bedsteetjes (ze waren erg klein!) en korenmolen met de grootste molenstenen dat wel! Wat een armoe en dat nog maar 100 jaar geleden…..
 
Helaas kregen Rob en Ellen Allard pech met de auto, maar dit werd snel opgelost door Martin Willems, die de auto naar zijn garage liet vervoeren. Vervangend vervoer stond al klaar.
 
Na de heerlijke broodjes en prachtige auto’s bij Martin Willems ging de tocht verder door het Sallandse land, langs kanalen, buurtschappen, schilderachtige boerderijen, via een stukje Duitsland naar Hellendoorn waar een heerlijk diner wachtte die we nuttigden onder het genot van een glas wijn.
 
De zondag begon voor ons met een Gelders ontbijt buffet en van lieverlee liep het restaurant weer vol met de “zondagse” deelnemers.
 
De regen kon ons niet deren en er werd met kleine tussenposen gestart met de rit. Ina en Ton de Bruin hadden zich ergens langs de route verschanst om van alle auto een mooi plaatje te schieten.
 
De tocht ging langs vele kastelen, het was vaak een zoekplaatje, maar toch hebben we er aardig wat gezien en van dichtbij bekeken, zoals Huis Verwolde waar je onder het luide gekwaak van de kikkers een lekker kopje koffie kon drinken.
 
De tocht eindigde bij Burton Car Compagnie, waar we onze ogen hebben uitgekeken, rode oortjes hebben gekregen bij de verhalen van Iwan, in lachstuipen hebben gelegen  bij de uitleg van de elektrische “tanden”borstel, tranen in onze ogen bij de barbecue en een goed gevulde maag.
 
Moe maar voldaan keerde iedereen huiswaarts, het was weer top!!
 
Bedankt Henri, Marc, Joop en José voor de vele inspanningen.